Henkilökunta

Yksikön vastaavana toimii Veli-Matti Viitanen, jolla on yli 30-vuoden kokemus lastensuojelutyöstä. Perheasema Purjeessa Veli-Matti on työskennellyt alusta alkaen osastotyössä, perhetyössä sekä johtajana. Toiminnanjohtaja Anu Viitanen on yksikön vastuuhenkilö ja hän osallistuu myös hoito- ja kasvatustyöhön. Anu on aiemmin työskennellyt pitkään mm. koulun sosiaalityössä sekä lastensuojelussa perhetyöntekijänä.

Metsärinteessä on kokenut, pitkäaikainen ja sitoutunut henkilökunta. Hoito- ja kasvatustehtävissä toimii seitsemän vakituista ohjaajaa, joilla on sosionomin, nuorisotyön, yhteisöpedagogin ja lähihoitajan koulutukset. Tämän lisäksi kanssamme työskentelee kolme pitkäaikaista sijaista, joilla on luokanopettajan, sairaanhoitajan ja sosionomin koulutukset.

Henkilökunnalla on monenlaisia lisäkoulutuksia: ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja (2hlöä), ammatillinen opettaja (AMO), NLP, eräopas, kuntohoitaja, perheinterventio, yhteisökehittäjän erikoistumisopinnot ja Social panorama. Lisäksi lukuisia haastavien nuorten kohtaamiseen, mielenterveyteen, päihteisiin, kiintymyssuhteisiin ja toiminnallisiin menetelmiin liittyviä lyhyempiä koulutuksia.

Työryhmällä on säännöllinen työnohjaus kerran kuukaudessa. Työtä kehitetään jatkuvasti työkokouksissa kehittämispäivillä ja kouluttautumalla.